Unique selling point

Zowel onze e-learnings als de praktische training zijn geënt op onderzoek van gerenommeerde onderzoekers op het gebied van neuropsychologie en menselijk gedrag.

De menselijke neiging tot overmatig vertrouwen, buitenissige voorspellingen en planningsfouten kan alleen worden gematigd door kennis van onze natuurlijke neiging, aldus een van hen. Daarom zijn hun belangrijkste bevindingen over hoe mensen kijken, waarnemen, beslissen, hoe ons brein taken afhandelt, richtinggevend geweest in het bepalen van de thema’s in zowel de e-learnings en onze praktische training.

De invloed van deze neigingen, bevooroordelingen (biases) op het ontstaan van incidenten kan nauwelijks worden overschat. Daarom besteden wij daar ruim aandacht aan.

 

Onze visie

Onze visie is mensen bewust te maken maken van hoe ons brein ons gedrag stuurt. En wanneer mensen zich hier meer bewust zijn zijn, ze nadelige gedragingen beter herkennen bij zichzelf en anderen. Dat leidt uiteindelijk tot betere, professionelere beslissingen.

Ons concept is verder uniek omdat wij een mix aanbieden. Een mix die gaat over systemen en mensen.

Wij zijn van mening dat veiligheid ontstaat door een doordacht risicomanagement systeem en mensen die het systeem kennen, het ook daadwerkelijk gebruiken én daarnaast zeer veiligheidsbewust zijn. Onze mix bestaat uit online e-learnings én een praktische training.

Zowel de e-learning als de praktische training omvat altijd uit twee elementen; het kennen van, en het kunnen gebruiken van risicomanagementtechnieken én veiligheidsbewustzijn. Deze twee gaan altijd hand in hand en wij beschouwen ze als even belangrijk.

In onze e-learning doen we twee dingen; we bieden de basis aan van hoe risico’s te managen en we maken deelnemers bewust van het gegeven dat veiligheid begint bij het herkennen en erkennen van gevaren en risico’s. Want dat is waar veiligheid altijd begint.

Daarna is er de mogelijkheid om vervolgmodules te doen en/of deel te nemen aan de praktische training.

De praktische training is zo opgezet dat zowel het toepassen van de kennis uit de e-learning van belang is alsook het samen veilig halen van een doel.

 

Deel het op Sociale media